Algefri

Algebehandling - forlænger levetiden på dit tag

Algebehandling er en billig og god måde at forlænge levetiden på taget, træterrassen mm. Med behandlingen slipper du nemt og effektivt af med algeproblemet. Efterfølgende kan du nyde det flotte resultat mange år frem i tiden. Hos Alge-Fri har vi mange års erfaring inden for algebehandlinger, og vi betjener kunder i hele Danmark. Du kan finde flere informationer om de type overflader vi behandler, samt processen her på siden.​

algebehandling af tag

Algebehandling virker på forskellige overflader

Hos Alge-Fri behandler vi flere forskellige typer overflader. Vi behandler blandt andet overflader som fliser, tage, facader og træterrasser. Trænger dine overflader til en kærlig behandling og forlænget levetid, er en algebehandling løsningen der skal til.

En billig og fornuftig økonomisk investering​

Når du køber en algebehandling hos os, investerer du også i levetiden på dit tag. Når alt kommer til alt, kan en løbende behandling af alger betale sig.

En algebehandling er en form for vedligeholdelse af taget, som er med til at sikre en forlænget levetid, da de skadelige konsekvenser af algerne elimineres. Selve algerensningen er en kort proces, hvor vi kommer algerne til livs med en specialudviklet skum der sprøjtes på taget. Det langt billigere, for dig som kunde, løbende at få algebehandlet taget.

Lader du det stå til og giver algerne frit spil, nedbrydes taget hurtigere og du ender i mange tilfælde med knækkede tagsten og et utæt tag. Når vi hos Alge-Fri er færdige med behandlingen, står du med et helt rent tag. Du skal dog være opmærksom på, at algebehandlingen ikke fjerne mos på taget. Hvis taget ikke har været algebehandlet før, kan det godt kræve mere end en behandling for, at få bugt med alle algerne.

Algebehandling på den miljøvenlige måde

Kom algerne til livs med en professionel og miljørigtig algebehandling. Som professionel algebehandler er det vigtigt for os, at vi anvender et miljøgodkendt algemiddel. Vi bruger det eneste miljøgodkendte algemiddel. der findes på det danske marked. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Du får et lige så flot slut resultat, som ved de mere kemiske og miljøskadelige midler der findes til algebehandling.

Algemidlet bliver sprøjtet på de angrebne overflader, hvorefter midlet har en kemisk reaktion på algerne. Det betyder at de efter ca. 2 til 3 uger dør. Behandlingen mod alger arbejder i samspil med det danske vejr, hvilket effektivt fjerner algerne fra overfladerne. Alt afhængig af hvor slemt dine overflader er angrebet, vil en behandling tage mellem 2 til 6 måneder, før du kan se det endelige resultat.

Vi anbefaler altid, at du får udført en årlig algebehandling af dit tag. Det sikrer, at algerne ikke tager overhånd og gør uoprettelig skade på taget.

Algemidlet skader ikke de behandlede overflader. Det har en hurtigvirkende og dræbende effekt på de grønne alger.

Kom algerne til livs, før de tager livet af dine overflader

Der er mange gode grunde til ikke at vente med algebehandlingen. Det kan have store konsekvenser for dine overflader. Hvis du ikke kommer algerne til livs, kan nemt gå hen og blive en større økonomisk omkostning for dig som husejer.

Nogle af de mere kendte skader algerne kan forårsage er blandt andet

At algernes rodnet forplanter sig i tagstenene, hvilket gør det muligt for vand at trænge ned i stenene. Denne vandgennemtrængning kan munde ud i et utæt tag.

Algernes rødder trænger ind i tagstenen. Algens rod indeholder ligesom andre planter vand. Når det fryser udvider vandet sig, og giver frostsprængninger i tagstenene.

Tagsten og tagplader kan forskubbes.

Prisen på algebehandling afhænger af størrelsen på taget

Vi anbefaler, at du som husejer benytter dig af algebehandling, en gang om året. Både for at holde algerne væk, men det er også for at vedligeholde dit tag, og dermed forlænge dets levetid, og i sidste ende spare penge på dyre tagreparationer. Uanset om du har et nyt tag eller et gammelt tag, er det en rigtig god ide at komme algerne i forkøbet, og bestille en algebehandling.

Bronze pakke

Passer til mindre huse
kr 725
Max 100 m2
 • Velegnet til fritidshuse
 • Max areal 100m2
 • Alt inklussive (kørsel og moms)

Sølv pakke

Passer til alm parcelhuse
kr 925
Max 300 m2
 • Velegnet til alm tag
 • Max areal 300m2
 • Alt inklussive (kørsel og moms)
Populær

Guld pakke

Passer til hus og terrasse
kr 1.225
Max 400 m2
 • Tag & terrasse
 • Max areal 400m2
 • Alt inklussive (kørsel og moms)

Platin pakke

Passer til hus samt alle udearealer
kr 1.600
Max 500 m2
 • Tag & terrasse samt
 • Gangstier & indkørsel
 • Alt inklussive (kørsel og moms)

* Vi pålægger et miljøgebyr på 75,-  inkl. moms på alle algebehandlinger

Spørgsmål og svar

Bliver taget helt rent efter en algebehandling?

Om taget bliver helt rent afhænger i høj grad af tilstanden på taget. I de fleste tilfælde er en enkelt algebehandling nok til at taget bliver rent. Dog er der tilfælde hvor taget er svært angrebet af alger. I disse tilfælde vil det kræver mere end en behandling for at opnå det perfekte resultat for algebehandlingen

Fjerner en behandling mos fra taget?

Hvis der er mos på taget skal taget renses. Det er en helt anden proces end en algebehandling. Her kører man en rensekasse over taget, som fjerner alt mos. En sådan behandling er væsentlig dyrere end en almindelig algebehanding. Samtidig stiller en tagrens nogle krav til selve tilstanden af dit tag. Hvis du er i tvivl om dit tag skal have en tagrens i stedet for en algebehandling er du velkommen til at tage kontakt til os. Så kan vi hjælpe dig med at beslutte hvilken behandling der er bedst for dit tag. NB! Vi anbefaler ikke, at du selv går igang med at behandle eller rense dit tag. Spørg altid en fagmand til råds. En forkert rensning kan have fatale konsekvenser for taget.

Er en algebehandling farlig for mine planter?

Alle algemidler indeholder kemi der ikke er godt for planter. Den type af algemiddel vi bruger, slår ikke dine planter ihjel hvis de bliver ramt under behandlingen. Men du kan risikere, at planterne bliver plettet eller mister blade og blomster, der hvor de bliver ramt. Vi anbefaler af samme grund, at du flytter eller dækker de af dine planter til, som står i nærheden af vores arbejdsområde.

Er det nødvendigt at behandle taget imod alger hvert år?

Det kommer meget an på tilstanden af dit tag, og hvor voldsomt angrebet det er. Hvis du har et helt nyt tag, så er det ikke nødvendigt at udføre behandlingen hvert år. Her kan du nøjes med, at algebehandle hvert andet eller hvert trejde år – afhængigt af hvordan vejret har været. Har du derimod et ældre tag, anbefaler vi at du får en behandling hvert år. Det sikrer at algerne ikke sætter sig alt for godt fast og bliver svære at få af. Det spiller også en stor rolle hvad der er i nærheden af dit tag. Er det for eksempel omgivet af store træer vil det give alger en bedre grobund, og derfor et behov for en oftere behandling.

Kan jeg behandle alger hvis jeg har solceller på taget?

Du kan sagtens behandle taget selvom du har solceller. Faktisk er det en rigtig god ide at rengøre og algebehandle solcellerne, da en algevækst på solcellerne er med til at nedsætte deres produktivitet.

Andre spørgsmål

Du behøver ikke at være hjemme, når vi kommer for at udføre vores arbejde. Vi har på forhånd aftalt et tidspunkt med dig, og vi har fået at vide hvor vi har adgang til vand. Hvis ikke der er adgang til vand uden du er hjemme, har vi en vandbuffer i bilen. Det betyder, at vi sagtens kan udføre algebehandlingen uden adgang til vand.

Hvis du har spørgsmål til os er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan enten sende os en mail via vores hjemmeside eller ringe til vores kundeservice.