Læs svaret

Hvorfor anbefales det, at man fjerner mos, og grønne belægninger fra tage, facader og gangstier?

Selvom nogle husejere godt kan lide synet af mos på deres tag, kan denne vækst have en ødelæggende effekt på stabiliteten af den underliggende struktur. Mosset og de grønne belægninger kan gro ned i byggematerialet og suger vand. Dette forårsager de fleste af problemerne, fordi vandet i byggematerialer udvider sig i frostvejr. Dette fører til, at der kan gå stykker af – overfladebeskyttelsen ødelægges og nedslidning fremskyndes.

ALLE byggematerialer har brug for beskyttelse mod vejret:

En tagplade af fibercement beskyttes normalt af et lag påført af producentens fabrik, men efter nogle år skal overfladen renoveres med en tagbelægningsbehandling.Tegl og keramiksten på tage og facader absorberer en hel del vand. De udsættes ligeledes ofte for mos og grønne belægninger. Man kan fortsætte med at fjerne mos og grønne belægninger eller gøre overfladen vandtæt, så fugten ikke længere kan gennemtrænge den. Vandtætningsbeskyttelsen sikrer mod at der kommer til at vokse mos og lav, da alle vækster har brug for fugtighed for at kunne vokse.Der er mange løsninger til beskyttelse af tagets overflade mod grøn vækst, men:Vores løsninger er udviklet og testet af eksperter. De er blevet brugt med succes i mange år uden at skade tagets overflade eller miljøet.

Hvorfor har vi problemer med grønne og sorte belægninger samt mos?

Grøn vækst er forøget i løbet af de sidste par år – især i byområder. Grunden findes først og fremmest i de meget forhøjede emissionsværdier af CO² i luften.

 

tilbage bestil src=
Algeface_talebobel_algefri_300x296